دو شنبه 29 ارديبهشت 1404    12:12:12
سال سرمایه گذاری برای تولید
Header

دکتر جان بابایی در کمیسیون مشترک معاون درمان وزارت بهداشت و هیات امنا مطرح شد: اولویت معاونت درمان وزارت بهداشت تجهیز اورژانس بیمارستانها و تامین دستگاه های رادیوتراپی است

دکتر جان بابایی در کمیسیون مشترک معاون درمان وزارت بهداشت و هیات امنا مطرح شد: اولویت معاونت درمان وزارت بهداشت تجهیز اورژانس بیمارستانها و تامین دستگاه های رادیوتراپی است
  تاريخ:هشتم آبان 1396 ساعت 16:57   |     کد : 187   |     مشاهده: 4

جلسه کمیسیون مشترک معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، در این جلسه که از ساعت 16 روز دوشنبه سوم مهر ماه در محل معاونت درمان جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، مهندس رئیسیون سرپرست هیات امنای صرفه جویی ارزی، دکتر رضایی رئیس اداره بودجه و اعتبارات معاونت درمان، مهندس نصرتی مشاور رئیس هیات امنا در امور بازرگانی خارجی و تامین منابع مالی بین المللی، مهندس شریعتمداری سرپرست مدیریت بازرگانی هیات امنا، دکتر نریمانی مدیرکل طرح و برنامه و دبیر هیات امنا، مهندس پوررضوی مدیر امور عمومی و آقای مهرانپور ذیحساب و مدیرکل امور مالی هیات امنا حضور داشتند.

 

دکتر رضایی در ابتدای این جلسه با اشاره به رسالت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تامین تجهیزاتی که بخش خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری در آن ندارد و متمرکز نمودن تامین تجهیزات در این حوزه گفت: «همان طور که در جلسات قبلی نیز اشاره شد، یکی از رسالت های وزارت بهداشت سرمایه گذاری در حوزه هایی است که بخش خصوصی تمایلی به آن حوزه نشان نمی دهد. به عنوان مثال در حال حاضر در کشور در حوزه دستگاه های شتاب دهنده جهت درمان سرطان دچار مشکل هستیم. در اکثر مراکز موجود، دستگاه های شتاب دهنده به دلایل مختلفی از قبیل قدیمی بودن دستگاه فاقد کارایی لازم هستند. علی رغم این که اورژانس ها پیشانی و نماد بیمارستان ها هستند، ولی در اورژانس های بیمارستانی دچار مشکل هستیم. در همین راستا و طی جلسات گذشته ای که فیمابین معاونت درمان و هیات امنا برگزار شده، جداولی شامل بودجه مورد نیاز جهت تجهیز مراکز درمانی کشور تهیه و تدوین شده است و مقرر گردید که اولویت بندی تامین تجهیزات بر اساس نیازسنجی انجام شده از مراکز در خصوص دستگاه های ضروری مورد نیاز مرکز تغییر پیدا کند.»

 

دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره گفت: «طبق بررسی های انجام شده، هر ایرانی به طور متوسط سالی دو مرتبه به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می کند. بیشترین بخشی که مردم به آن مراجعه می کنند نیز بخش اورژانس است که حدود 85 تا 90 درصد مردم خدمات سرپایی دریافت می کنند و حدود 10 تا 15درصد نیاز به بستری پیدا می کنند. رضایت مردم در این بخش از اهمیت ویژه ای برای وزارت بهداشت برخوردار است. از همین رو اولویت اول ما در پروژه هایی که در حال انجام هستند، تجهیز اورژانس های بیمارستان ها می باشد که ساختار این کار نیز آماده است. با تجهیز اورژانس ها هم درآمد بیمارستان و هم رضایت مردم افزایش پیدا می کند. موضوع دوم توجه ویژه به مشکلات مردم در حوزه سلامت است؛ در حال حاضر بیشترین مشکل مردم نوبت های طولانی پرتودرمانی بیماری های بدخیم به دلیل کمبود دستگاه های رادیوتراپی می باشد. گاهی بیمار 2 تا 3 ماه در نوبت انتظار رادیوتراپی قرار می گیرد که اصلا قابل قبول نیست. بعضاً بیماران ناگزیر به مراجعه به تهران یا سایر شهرهای بزرگ می شوند و مشکلات و رنج سفر و اقامت و بیتوته به مشکلات بیمار افزوده می شود. مهم ترین مشکل ما بیماری سرطان است که اولین اقدام جهت تشخیص و درمان آن رادیوتراپی است. بیمار نباید مدت 2-3 ماه در انتظار رادیوتراپی باقی بماند. این دستگاه های رادیوتراپی باید به هر شکلی که ممکن است تهیه و در اختیار مراکز درمانی قرار گیرد؛ چراکه مردم در این بخش با مشکلات زیادی روبرو هستند. در حال حاضر با بررسی انجام شده توسط معاونت درمان، تامین 21 دستگاه رادیوتراپی جهت پاسخگویی به نیازهای درمانی بیماران در سراسر کشور و تحقق شاخص عدالت در جامعه به صورت ضرور در اولویت قرار دارد. لذا دو موردی که ذکر شد (1.تجهیز اورژانس و 2.تامین دستگاه های رادیوتراپی) اصلی ترین اولویت های معاونت درمان جهت اقدام می باشد که باید هر چه سریع تر در دست اقدام قرار گیرد.»

 

دکتر جان بابایی در ادامه این جلسه درباره کمبود بخش های ویژه بیمارستانی نیز افزود: «تعداد تخت های ویژه بیمارستان های کشور نسبت به آمار کل تخت های بیمارستانی کم است. یعنی در این حوزه دچار کمبود هستیم. پیش از آغاز طرح تحول نظام سلامت توجه زیادی به این بخش ها نمی شد؛ ولی با آغاز طرح تحول نظام سلامت و با عنایت ویژه دکتر هاشمی مقام عالی وزارت ساخت و ساز بخش های ویژه ای از قبیل آی سی یو، سی سی یو، ان آی سی یو و ... در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت. خوشبختانه در این دوره تخت های ویژه زیادی برای بیمارستان های کشور در نظر گرفته شد. به بعضی از بیمارستان ها 200 تا 250 عدد تخت ویژه اضافه شد. هر تخت ویژه نیاز به تجهیزات هتلینگ دارد که ما امروز باید تامین تجهیزات هتلینگ این تخت های ویژه را در دستور کار قرار دهیم.»

 

در ادامه این جلسه مهندس رئیسیون سرپرست هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران ضمن تبریک انتصاب دکتر جان بابایی به سمت معاون درمان وزارت بهداشت و آرزوی توفیق روزافزون برای ایشان خاطر نشان کرد: «در طول مدتی که افتخار خدمت در وزارت بهداشت را دارم، سفرهای زیادی به استان های مختلف کشور انجام دادم و همواره یکی از فعال ترین استان هایی که در حوزه بهداشت و درمان مشاهده کردم دانشگاه علوم پزشکی مازندران یعنی حوزه قبلی مدیریت جنابعالی بود. از این رو باعث خرسندی است که امروز یکی از فعال ترین روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور را در جایگاه معاون درمان وزارت بهداشت می بینیم.»

 

رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی افزود: «در حال حاضر در شرایط موجودِ دنیا، استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی یک رویکرد بین المللی است. بنده هر زمانی که با رسانه ای خاص، با مردم و یا در جلسه ای درباره موضوع واگذاری یک کار به بخش خصوصی صحبت می کنم، هیچگاه نمی گویم از سر استیصال قصد داریم این کار را به بخش خصوصی واگذاری کنیم؛ چرا که هم به لحاظ قوانین بالادستی مان در کشور و هم تغییر در شرایط عمومی دنیا و تمایل دو طرفه به سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت، استفاده از ظرفیت های مدیریتی و مالی بخش خصوصی جزو جدی ترین اهداف مسئولان یک کشور است. چراکه صاحبان سرمایه و بخش خصوصی به لحاظ انگیزه های مستقیمی که در کسب منافع دارند، ارایه خدمتی دقیق تر و استفاده ای بهینه از امکانات خواهند داشت.»

 

در پایان جلسه با نظر مشترک معاونت درمان وزارت بهداشت و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، مقرر گردید فهرست خریدهای تجهیزاتی ارایه شده توسط معاونت درمان وزارت بهداشت برای سال 1396 (که توسط هیات امنا مورد کارشناسی و ارزیابی برآورد هزینه ای قرار گرفته است،) با توجه به اولویت های جدید معاونت درمان مورد بازبینی قرار گرفته و درخصوص دو پروژه تجهیز اورژانس های بیمارستانی و تجهیز بخش های ویژه، زمان‌بندی اولویت تجهیز مراکز و درخصوص تجهیز مراکز پرتودرمانی، اولویت ها و مختصات فنی مورد نظر معاونت درمان جهت برآورده شدن نیازهای درمانی بیماران از سوی معاونت درمان به هیات امنا اعلام شود.

 

https://hoa-ir.com/news/1/187
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 


نظرات خود را از طریق فرم ذیل ارسال بفرمایید


ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

  خیابان طالقانی، بین حافظ و نجات الهی، پلاک366

   ۰۲۱-۴۲۶۰۱۰۰۰      ۰۲۱-۸۸۸۰۷۲۴۴

   info@hoa-ir.com