شنبه 27 ارديبهشت 1404    12:12:12
سال سرمایه گذاری برای تولید
Header
گزارشی از خلاصه همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت‌های گوش و شنوایی در هفته سلامت

یاد زنده یاد دکتر شیبانی با پایه‌گذاری هیات امنای صرفه جویی ارزی همیشه جاودان خواهد بود/ رونمایی سامانه اشارک برای دسترسی افراد کم‌شنوا به خدمات بیمه‌ای/درمان رایگان کودکان ناشنوا

یاد زنده یاد دکتر شیبانی با پایه‌گذاری هیات امنای صرفه جویی ارزی همیشه جاودان خواهد بود/ رونمایی سامانه اشارک برای دسترسی افراد کم‌شنوا به خدمات بیمه‌ای/درمان رایگان کودکان ناشنوا
  تاريخ:اول ارديبهشت 1404 ساعت 15:57   |     کد : 4081   |     مشاهده: 125
همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت‌های گوش و شنوایی روز دوشنبه، اول اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت درمان و‌ آموزش پزشکی، معاونین و مدیران و جمعی از متخصصان و فعالان حوزه سلامت کشور برگزار شد.

وزیر بهداشت« دکتر محمدرضا ظفرقندی» گفت: قابل افتخار است که ۹۷ درصد مبتلایان به کم شنوایی در غربالگری شناخته می‌شوند و رایگان تحت درمان قرار می‌گیرند، هرچند متاسفانه افرادی که با عارضه شنوایی مواجه بودند دیرهنگام شناسایی می‌شدند و بنابراین کاشت حلزون چندان اثربخشی نداشت. موضوع مشکلات شنوایی می‌بایست در مدارس بیشتر در کانون توجه قرار گیرد و بتوانیم مبتلایان را شناسایی کنیم و اگر انسان سالم وجود نداشته باشد، توسعه‌ای صورت نمی‌گیرد و با آموزش، پیشگیری و درمان می‌توان سواد عمومی سلامت را ارتقا داده و از عارضه‌ها پیشگیری خواهد شد.
 
در ادامه استاد گوش و حلق و بینی و سرو گردن دانشگاه علوم پزشکی تهران «دکتر مسعود متصدی»، نیز گفت: هم اکنون کاشت حلزون در کشور ما نه تنها در منطقه بلکه در جهان جزو اتفاق‌های خوش محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در سال‌های گذشته ردیف بودجه‌ای برای پروتز حلزون شنوایی نداشتیم و اقدام ارزنده زنده یاد دکتر شیبانی و پایه‌ گذاری هیات امنای صرفه‌جویی ارزی منجر به حمایت گسترده از بیماران و بهره‌مندی از قدرت شنوایی شد، افزود: ادامه راه دکتر شیبانی وجود بزرگانی همانند مهندس صفوی و تمامی همکارانشان در هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران است که تمام تلاش خود را کرده تا پروتز حلزون شنوایی را به دست بیماران برسانند.

این استاد گوش و حلق و بینی و سرو گردن دانشگاه علوم پزشکی تهران، با نشان دادن فیلم دختری که ۱۰ سال پیش کاشت حلزون شده یادآور شد: از نظر او نیز شنیدن بهترین حس دنیاست.
 
مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت «دکتر جعفر جندقی» ضمن ارایه آمار و ارقام اختلالات شنوایی در کشور، کاهش ضریب هوشی را از عوارض کم شنوایی خواند و بر ضرورت پیگیری مشکلات شنوایی تاکید کرد و گفت: برنامه غربالگری شنوایی با استفاده از ابزارهایی که حساسیت و ویژگی‌های بسیاری بالایی دارند در کشور اجرا می‌شود و پس از شناسایی افراد مبتلا به کم‌شنوایی و ناشنوایی، افراد برای دریافت وسایل کمک‌شنوایی مانند سمعک و در سطوح پیشرفته‌تر یعنی کاشت حلزون شنوایی را تحت پوشش قرار داده‌ایم.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت« علی رضا رییسی» بسیاری از کارها را می‌توان در قالب پیشگیری انجام داد، اما منابع و زمان محدود است و در نتیجه باید اهدافی را انتخاب کرد که هزینه اثربخش باشد که یکی از این موارد، غربالگری نوزادان است و غربالگری شنوایی و عملکرد تیرویید از جمله غربالگری‌هایی است که برای نوزادان در کشور ما انجام می‌شود که بسیار سودمند هستند همچنین حدود ۶۳۰ میلیون نفر در دنیا از اختلالات شنوایی رنج می‌برند که بیماری‌های عفونی، مواجهه با اصوات بلند، آسیب در سر و گوش، سالمندی و غیره از جمله علت‌های عمده ناشنوایی هستند.
 
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت« دکتر سعید محمودیان» نیز در این همایش اظهار داشت: بر اساس نتایج مطالعات مختلف، کم‌شنوایی و ناشنوایی از نظر بار کلی بیماری‌ها در ارتباط با موضوع «سال‌های سپری شده با ناتوانی» در جایگاه چهارم قرار دارد. بار بیماری کم‌شنوایی و ناشنوایی ۴.۹ درصد در میان تمام اختلالات است و بار بیماری کم‌شنوایی و ناشنوایی زیاد است چراکه کم‌شنوایی و ناشنوایی می‌تواند هزینه سنگین برای نظام سلامت ایجاد کند و همچنین می‌تواند عوارض فراوانی به همراه داشته باشد و بهره‌وری مردم را تحت تاثیر قرار دهد.

مدیرعامل بیمه سلامت ایران، «دکتر محمدمهدی ناصحی» نیز ضمن رونمایی از سامانه اشارک برای دسترسی غیرحضوری افراد کم‌شنوا به خدمات بیمه‌ای و آشنایی بیشتر با امکانات موجود، نیز گفت: کاشت حلزون شنوایی به صورت رایگان در مراکز دولتی و برخی مراکز خصوصی انجام می ‌شود و ۳ خدمت کاشت حلزون، پروتز شنوایی کاشت استخوانی و سمعک کودکان را ارائه می‌دهیم که منابع این موضوع هر ساله تامین می‌شود. برگزاری این همایش به این معنا است که افراد مبتلا به اختلالات شنوایی در کانون توجه قرار دارند و امیدوارم که مشکلات این افراد برطرف شود. تمام تلاش خود را به کار می‌گیریم تا میزان مشکلات این افراد کاهش یابد.

https://hoa-ir.com/news/1/4081
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 


نظرات خود را از طریق فرم ذیل ارسال بفرمایید


ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

  خیابان طالقانی، بین حافظ و نجات الهی، پلاک366

   ۰۲۱-۴۲۶۰۱۰۰۰      ۰۲۱-۸۸۸۰۷۲۴۴

   info@hoa-ir.com