حضور قابل توجه پزشکان و محققان سراسر دنیا در پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون و علوم وابسته در مشهد
پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون و علوم وابسته با حضور ۳۵۰ متخصص و صاحب نظر از ایران و سایر کشورهای دنیا به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی هیات امنای صرفه جویی ارزی، در این کنگره که از 19 الی 21 اردیبهشت 1397 برگزار شد، ۳۰ میهمان و سخنران از کشورهای مختلف جهان از جمله استرالیا، اسلواکی، لتونی، هند، صربستان، بلژیک، آمریکا، انگلیس، یونان و آلمان حضور داشتند و به بحث و تبادل نظر در خصوص جدیدترین یافته ها در زمینه ناشنوایی و همچنین بیماری های مادرزادی و ژنتیکی پرداختند.
موضوعاتی از قبیل «ایمپلنت در کشورهای خاورمیانه»، «ایمپلنت در ناحیه گوش داخلی»، «مسائل گفتاری و زبان»، «کمک های شنوایی ایمپلنت» و «دستگاه های قابل برنامه ریزی کامل و تصویر برداری عصبی» از جمله محورهای این کنگره بود که در مدت زمان برگزاری این کنگره در قالب ۱۱۴ مقاله به صورت سخنرانی و ۴۵ مقاله-پوستر ارائه گردید.
در این کنگره همچنین ۵ پنل تخصصی و ۴ کارگاه آموزشی برگزار شد.
رجعتی دبیر اجرایی پنجمین کنگره کاشت حلزون و علوم وابسته در خصوص سن بیماران کاشت حلزون خاطرنشان کرد: «کمترین سن بیمار کاشت شده مربوط به کودک ده ماهه و بیشترین سن متعلق به یک بیمار ۷۵ ساله است.»
وی افزود: «۹۳ درصد از افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند از بدو تولد ناشنوا بوده اند. بهترین زمان برای کاشت حلزون بین دو تا سه سالگی است که امکان بهبودی را تا ۱۰۰ درصد افزایش می دهد.»
دبیر اجرایی پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون با اشاره به اینکه از حدود 15 سال پیش غربالگری نوزادان در تمام بیمارستان های کشور در حال انجام است، تاکید کرد که این امر نقش موثری در شناسایی نوزادان کم شنوا و ناشنوا داشته است.
در حاشیه برگزاری این کنگره، اعضای اعزامی هیات امنا از سه شرکت تامین کننده پروتز حلزون شنوایی بازدید کردند. این شرکت ها در محل کنگره در غرفه های اختصاصی خود محصولات جدیدشان را در معرض نمایش مدعوین به این کنگره قرار داده بودند.

برگزاری اولین جلسه کمیسیون کشوری کاشت حلزون شنوایی در حاشیه کنگره
روز چهارشنبه مورخ 19 اردیبهشت 1397 و در جریان برگزاری پنجمین کنگره بین المللی کاشت حلزون شنوایی، اولین جلسه کمیسیون کشوری کاشت حلزون شنوایی در سال 1397 برگزار شد.
در این جلسه رئیس جدید شورای عالی پزشکی، جناب آقای دکتر خصالی به عنوان دبیر کمیسیون کشوری کاشت حلزون به اعضا معرفی شدند.
در این جلسه که در خلال برگزاری پنجمین کنگره کاشت حلزون شنوایی برگزار شد، دکتر خرسندی، دکتر خصالی، دکتر قاسمی، دکتر طالع، دکتر هاشمی، دکتر متصدی، دکتر صاکی، دکتر نادر پور، دکتر ابطحی، دکتر فراهانی، دکتر افتخاریان، دکتر اجل لوئیان،
دکتر نریمانی، مهندس شریعتمداری و سرکار خانم کریم پور حضور داشتند و پیرامون مسائلی چون چگونگی برگزاری کنگره های داخلی و خارجی و راه اندازی مراکز جدید کاشت حلزون به بحث و بررسی تخصصی پرداختند.
در این جلسه رئیس جدید شورای عالی پزشکی، جناب آقای دکتر خصالی به عنوان دبیر کمیسیون کشوری کاشت حلزون به اعضا معرفی شدند.
لازم به ذکر است تا پیش از این سرکار خانم دکتر ربیعی لنگرودی عهده دار این مسئولیت بوده اند.
در انتهای این جلسه، گزارشی از روند تامین پروتز حلزون شنوایی جهت انجام اعمال کاشت در سال 1397 و 3 ماهه اول سال 1398 توسط دکتر هومن نریمانی، نماینده هیات امنا ارائه گردید.

بازدید از خط تولید شرکت احیادرمان پیشرفته
روز پنجشنبه مورخ 20 اردیبهشت 1397 نیز نمایندگان هیات امنای صرفه جویی در کنگره از خط تولید شرکت احیا درمان پیشرفته (تولید ونتیلاتور و ماشین بیهوشی) و همچنین خط تولید جدید شرکت در خصوص تولید سی تی اسکن با همکاری کمپانی نیوسافت بازدید کردند.
گفتگو با افراد موفق کاشت حلزون شده در حاشیه نمایشگاه
آقای بهرام اسدزاده 33 ساله و دارای دو مدرک لیسانس IT و معماری از دانشگاه مشهد که در سال 1396 تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار گرفته است، درباره شرایطی که پیش از کاشت حلزون شنوایی داشته و از سمعک استفاده می کرده است گفت: «زندگی با سمعک دنیای بسیار ناشناخته ای است؛ وقتی شما شنوایی کمی دارید و از سمعک استفاده می کنید، تنها صداهای مبهمی از اطراف می شنوید و درک درستی از آن صدا نخواهید داشت. ولی در حال حاضر و پس از این که تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار گرفتم، دیگر فقط نمی شنوم، بلکه درک می کنم. زندگی قبل و پس از کاشت حلزون شنوایی قابل مقایسه نیستند؛ بعد از عمل کاشت حلزون علاقه ام به زندگی و درس خواندن تفاوت بسیاری پیدا کرده و انگیزه فراوانی دارم تا در رشته پزشکی تحصیل و به یاری خدا به مردم کشورم خدمت کنم.»
آقای حسین رمضانی 22 ساله دارای لیسانس سخت افزار کامپیوتر که در سال 1378 و در سن 3 سالگی تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار گرفته بودند. ایشان در حال حاضر به دلیل علاقه زیاد در حال آموزش مقدماتی خلبانی می باشند.
نکته قابل توجه در گفتگو با کسانی که تحت عمل کاشت حلزون شنوایی قرار گرفته بودند، ارتباط فامیلی پدر و مادر این افراد ناشنوا بود. این موضوع اهمیت پیشگیری و غربالگری پیش از ازدواج را بیش از پیش نشان می دهد.